Program Kesihatan Penjagaan Kesihatan Rambut | FAKULTI PERUBATAN DAN SAINS KESIHATAN
» BERITA » Program Kesihatan "Penjagaan Kesihatan Rambut"

Program Kesihatan "Penjagaan Kesihatan Rambut"

Satu program kesihatan "Penjagaan Kesihatan Rambut" telah diadakan di Sekolah Menengah Islam Sri Al Amin Kg Sungai Tangkas Jalan Reko Kajang pada 31 Jan 2017. Program tersebut melibatkan sejumlah hampir 70 pelajar kelas Tahfiz sekolah berkenaan. Program selama sejam setengah itu telah disi dengan penyampaian ceramah mengenai Kutu kepala dan juga demonstrasi penjagaan dan rawatan Kutu Kepala. Ceramah telah disampaikan oleh PM DR Rukman Awang Hamat dan PM Dr Malina Osman. Kuiz dan demonstrasi oleh pelajar sendiri juga turut diadakan. Pelajar yang mempunyai masalah kutu kepala juga telah dibekalkan dengan losyen anti kutu (sumbangan dari Klinik Fuziah Banting).

Penjagaan Kesihatan Rambut

Tarikh Input: | Kemaskini: 16/03/2017 | mohdrizan